piektdiena, 2018. gada 14. septembris

Iepazīstieties cihlīdu un akvāriju karaļi – diskusi 4. turpinājums


Šodien diskusu ķeršana un transportēšana nav tāda kā bija agrāk. Tīkli, pludiņi, svina atsvari un garās kārtis iedzīšanai gultnē gandrīz nemaz netiek izmantotas. Tagad zivis tiek ķertas naktī ar elektriskā lukturīša palīdzību. Zivis tiek pārvadātas sintētiskos traukos, bet nevis mucās kā tas bija agrāk.
Foto no www.pinterest.com/

Tropisko upju, strautu un ezeru ūdeņus iedala melnajā, baltajā un caurspīdīgajā ūdenī.
Melnais ūdens ir kafijas krāsā, piesātināts ar dažādām vielām, tas ir ļoti skābs (pH 3,8 – 4,7), redzamība 1,5 – 2,5 m šādā ūdenī reti ir sastopami dzīvi organismi.
Baltais ūdens – duļķains, tā it kā saturētu izšķīdinātu grunti, dažādus puvumus, kas savākti visā upes garumā. Tas ir mālaini dzeltenā krāsā (pH 6,2 – 6,7), redzamība ne vairāk kā 0,5 m. Sajaucies ar citiem ūdens tipiem, šajā ūdenī ir dzīvība.
Caurspīdīgais ūdens – krāsa no dzeltenīgas līdz olīvzaļai (pH 4,5 – 7,8), redzamība no 1 – 4 m.
Vietas apstākļi vairumam diskusu ir līdzīgi, bet dažādā biovide ietekmē uz krāsu. Tādējādi, diskusi, kas nāk no tīriem ūdeņiem ir košākā krāsā, nekā tie kas nāk no dūņainām un duļķainām vietām. Ūdenī, kurš ir piesātināts ar izšķīdinātu dzelzi, diskusiem ir sarkana fona nokrāsa. Katrai upju sistēmai ir raksturīga dažāda krāsu variācija. Gadās arī elitāri eksemplāri, kurus krustojot gūst jaunas krāsu variācijas ko nevar sastapt dabā.
turpinājums sekos

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...