otrdiena, 2018. gada 17. jūlijs

Vai obligāti jāpērk dārgās pītās auklas?


Monofīlajai auklai alternatīva ir pītās auklas, kuras labi sevi apliecinājušas spiningošanā, sevišķi siltajā laikā. Pateicoties diegu sapīšanai pītajai auklai ir ievērojami lielāka celtspēja. Noteikti jāpiebilst, ka jo vairāk diegu sapīti, jo lielāka ir to celtspēja un aukla kļūst tāda, kā sabalansētāka.
Foto no mana arhīva

Atšķirībā no manofīlajām auklām, pītās auklas nestaipās un praktiski tām nav “atmiņas”. Pītās auklas īsti neder makšķerēšanai ziemā, sevišķi, ja laukā valda lielāki mīnuss grādi. Savā praksē esmu vairākkārt pārliecinājies, ka izmantojot pīto auklu ziemā, diegi uzsūc ūdeni un pie zemām temperatūrām mainās auklas struktūra un bieži vien vēl nesen super izturīgā aukla, plīst pie mazākās slodzes. Mūsdienās katra sevi cienošas firmas sortimentā ir pītā aukla un daži ražotāji piedāvā to par super druper, bet kad aukla tiek lietota mēnesi vai divus, šķiet, ka aukla ir visparastākā ķīniešu aukliņa, kas iesaiņota skaistā un košā iepakojumā, bet nu tās lai paliek pašu ražotāju ziņā.
Diviem saviem draugiem uzdāvināju pa auklas spolītei Akara Power Grey. Lūdzu čomus novērtēt auklas. Es neesmu nekāds bagātnieks, tāpēc arī uzdāvināju aukliņas, kuras LV maksā apmēram 10 EUR. Par cik zināju, ka kungi ir spiningotāji, tad izvēlējos aukliņas kuras ir 0,18 mm diametrā, bet uz spolītes rakstīts, ka tās celtspēja ir gandrīz 10 kg.
Foto no mana arhīva

Savā starpā draugi nekad nav tikušies, bet atbildes no viņiem atnāca apmēram vienādas.
Šīs ir tā saucamās četrdzīslu , ir gandrīz ideāli apaļas formas, kurai piemīt liela celtspēja. Pēc kungu domām, aukliņas celtspēja ir lielāka, vismaz 12 – 14 kg. Ideāli noder velcējot ar vobleriem, kuru spēle ir 3 – 4 metru dziļumā. Auklas ir gandrīz ideālas, tām ir liela nodilumizturība, pēc divu mēnešu intensīvas lietošanas aukliņas diametrs gandrīz neizmainījās. Ir vairākas “krutās” auklas, kuras pēc intensīvas lietošanas auklas diametrs samazinās, pie tam strauji. Vēl draugi pieminēja zemo  cenu. Kā trūkumu minēja, ka pēc divām spiningošanas dienām aukla no tumši pelēkas kļūst par gaiši pelēku, bet pēc mēneša tās kļuva smilškrāsā. Tas nav reklāmas vai pasūtījuma raksts. Draugu vārdus un bildes pēc viņu lūguma neminēju un nepublicēju.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...