Krāsnī cepta zivs.
Vajadzīga zivs (līdaka,
breksis, karpa vai asaris), citrona sula, majonēze, sāls, pipari un citas
garšvielas pēc izvēles.
Foto no maniem privātajiem arhīviem |
Zivi
iztīra, izņem muguras asaku un sadala uz pusēm. Abus sānus noskalo, notecina,
uzliek uz folijas. Apslaka iekšējo pusi ar citrona sulu un devīgi ieziež ar
majonēzi. Var uzbērt piparus vai majonēzi samaisīt ar sarīvētiem vai sakapātiem
ķiplokiem. Foliju aploka pāri zivs filejai un ieliek ledusskapī uz visu nakti
vai dienu, lai iemarinējas.
Izņem no ledusskapja un folijā
cep, lai gan pareizāk būtu teikt sutina marinādē cepeškrāsnī, līdz tā gatava
(20 – 40 min. atkarībā no zivs biezuma). Var ēst gan karstu , gan aukstu.
Paldies, Raivo! Būs jāpamēģina!
AtbildētDzēst