1.Nereti klusos līcīšos ūdens virsu klāj sakritušo
lapu paklājs. Nepaejiet garām šādām vietām, šeit mīl tusēties zivis.
Foto no http://on-desktop.com |
2.Līdz ar ūdens atdzišanu mainās zemūdens iemītnieku garšas īpatnības. Pirmajā vietā izvirzās dzīvnieku valsts ēsmas: ēsmas zivtiņas, sliekas, trīsuļodu kāpuri, baltie gaļas tārpiņi, mizgrauži, naktstārpi u.c.
3.Vasarā iegūt ēsmas zivtiņas nav problēmu,
savukārt rudenī vairs nav tik viegli, arī uzglabāt iegūto dārgumu nav tik
vienkārši. Šaurā traukā un siltumā zivtiņas ātri peld ar vēderiem uz augšu,
turēt tās uz balkona vai mājas pagalmā arī nav prāta darbs, jo negaidīti
uznākušais sals var sabojāt visas pūles. Ko darīt? Pieredzējuši makšķernieki
uzglabā tās ledusskapī stikla traukos nedēļām ilgi, vēl pie tam bez ūdens
nomaiņas. Galvenais nosacījums, lai ūdens temperatūra būtu plus 1 – 3 °C.
Zivtiņas šajā laikā nav jābaro, jo barība saskābs un zivtiņas aizies bojā.
Ilgstoša badošanās tām nav briesmīga. Nedrīkst trauku noslēgt ar vāku, lai
zivīm nebūtu skābekļa bads. Pirms došanās uz copi nepieciešamo daudzumu pārnes
uz transportējamo kannu, bet atlikušās ieliek atpakaļ ledusskapī.
transportējamā kanna no maniem arhīviem |
4.Vēlā rudenī, kad aukla sāk piesalt velcēt labāk no airu laivas, kamēr ūdenskrātuves nav aizsalušas. Plēsīgās zivis aktivizējas un izrāda pastiprinātu interesi par makšķernieka piedāvātajiem mānekļiem. Šajā laikā atmosfēras spiediena svārstības to apetīti iespaido pavisam minimāli.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru