otrdiena, 2019. gada 13. augusts

Pašas dārgākās akvārija zivis


jeb Arī zivtiņas ir atšķirīgas.

Gandrīz mums visiem ir mājdzīvnieks. Papildus tam, ka jūs pavadāt laiku rotaļām, pastaigām, vēl jau nepieciešams parūpēties par speciālo barību, viņam nepieciešamas arī rotaļlietas, pavadiņas un iespējams arī būri dzīvnieka pārvadāšanai piemēram, pie vetārsta. Visam šim tiek tērēta pienācīga naudas summa, šķiet, ka akvārijs ir ievērojami lētāks. Iespējams pieķerat sevi pie domas, varbūt mājās ierīkot akvāriju? Zivis taču ir lētas. Šoreiz nedaudz ieskatīsimies vienā no dārgākajām pasaules zivīm.


Protams, var doties uz tuvāko zooveikalu un iegādāties bariņu nešpetno barbju vai danio un būt laimīgam. Bet ko darīt, ja esat ar zivīm “saslimis” un esat retu zivju kolekcionārs? Jūs taču naktis negulēsiet zinot, ka neesat ieguvis kādu no svešzemju dabas brīnumiem.
Arovanas atpeldējušas no Dienvidamerikas, un izstādē Singapūrā tika novērtētas kā visretākā un interesantākā zivs. Tās īpašnieks ir slavenais zivju audzētājs Aro Dinesti. Viņš aizveda zivis uz Singapūru, jo droši vien zināja, ka tur būs pircēji. Turklāt Dinesti nolēma krāpties un nopelnīt vēl lielāku naudu par retu zivi – viņš to izlika izsolē. Izsolēs vienu šādu īpatni iespējams pārdot par vairāk nekā trīs simtiem tūkstošiem dolāru!
Protams, kolekcionāri nav gatavi maksāt šādu summu katram Arovanovas  īpatnim. Kā likums, šai zivij jābūt diezgan spilgtā krāsā. Zivju selekcionāram no Dienvidamerikas izdevās izcelt savu īpatni, uz kura ķermeņa nav neviena plankuma. Varbūt iespējams Tāpēc albīnzivis ir pasakainas naudas vērtas.
Bet pēdējā laikā klīst baumas, ka Dinesti atteicies pārdot zivis. Viņš pats saka, ka  savās arovanās viņš ir iemīlējies un nespēj savas mīlestības pārdot, pat par miljons dolāru viņš nespēj šķirties no platīna arovanas. Bet ļaunas mēles teic, ka augstākā cena, kas tika piedāvāta selekcionāram par šo zivi ir astoņdesmit tūkstošu dolāru, bet viņš atteicās pārdot zivi tikai dēļ savas alkatības vai skopuma.

Neskatoties uz to, ka šīs zivis ir tik dārgas, tām joprojām ir trūkums. Dabiskos apstākļos dzīvojošām zivīm šādas novirzes nav novērotas, bet, nonākot akvārijā, arovanas sāk šķielēt ar vienu aci, tas saistīts ar barības meklējumiem, jo tās ir spiestas periodiski skatīties akvārija apakšā. Bet šis defekts neturpinās mūžīgi – plastikas ķirurgi apņemas koriģēt šķielēšanu par noteiktu summu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...