otrdiena, 2019. gada 3. decembris

Svītrainā jeb tīģera bocija


Botia hymenophysa

Izplatība. Taizemes ūdenskrātuves, kā arī ir sastopamas uz Malakkas pussalas un Javas, Sumatras un Kalimantānas salas ūdenskrātuvēs.

Raksturojums. Zivtiņas sasniedz 30 cm garumu, taču akvārijos parasti sasniedz tikai 15 cm garumu. Mātīte ir ne vien pilnīgāka kā tēviņš, bet arī lielāka. Agresīvas zivtiņas, kas var sadzīvot tikai ar lielākiem eksemplāriem. Aktivizējas tuvojoties krēslai un nakts laikā. Labos apstākļos akvārijā dzīvo 8 gadus.
Barība. Pārtiek gan no sausās, gan dzīvās barības. Barību meklē grunts tuvumā, taču izbadējušās tās var barību meklēt arī ūdens vidējos slāņos.
Turēšanas apstākļi. Akvārijam jābūt vismaz 200 litriem, ar siekstām, akmeņiem, keramikas caurulēm un daudz sastādītiem ūdensaugiem, starp kuriem zivtiņas pavada lielāko dienas daļu, taču ir jāatstāj arī brīva vieta peldēšanai. Vēlam, lai būtu arī peldošie augi. Ūdens parametriem jābūt šādiem: T 24 – 27 ºC; dH ap 7º; pH 6,0 – 7,5.
Pavairošanas apstākļi. Bez hormonālām injekcijām nārsts akvārijos nenotiek. Mātīte iznērš vairākus tūkstošus ikriņu, pie ūdens T 28, ikriņi attīstās 18 h.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...