svētdiena, 2020. gada 26. janvāris

Īpatnējais loms



 
Foto no www.vecernji.hr
Kāds makšķernieks no Lobokas (Teksasas štats) makšķerēja Bufalo, Springa ezerā. Viņam pieteicās visnotaļ īpatnēja zivs, kuras zobi līdzinās cilvēka zobiem. Šo dabas brīnumu nekavējoties nofotografēja, bet nedaudz vēlāk interesi izrādīja arī televīzijas žurnālisti. 
Galvenais ezera uzraugs, kas šo amatu pilda nu jau 36 gadus apgalvo, ka tādu briesmoni nekad agrāk nav redzējis.
Pagaidām nav iespējams noteikt kurai zivs sugai šī zivs pieder, taču ihtiologi domā, ka tā varētu būt pako zivs, kas pieder pie piraņju dzimtas, kas brīvā dabā sastopama Dienvidamerikā. Kā apgalvo makšķernieks, tad ezerā viņš redzējis vēl vienu tādu pašu zivi.
Pēc šādas sensācijas vietējā televīzija izsludinājusi balvu 100 ASV dolārus, tam, kurš noķers vēl tādas zivis. Bet patlaban zinātnieki lauza galvas neparastā formas zivs radusies mutācijas rezultātā vai atklāta jauna suga.
Lai gan dabā, netrūkst neparastu radījumu. Nesen, piemēram, pie Kokosu salām zvejnieku lomā nonākusi zivs ar koši sarkanām lūpām, kas līdzinās sievietes lūpām. Kāpēc zivij nepieciešamas šādas lūpas zinātnieki nevar paskaidrot, jo brīvā dabā šī neprastā zivs dzīvo vietās kur pavisam maz gaismas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...