Norvēģijā tiek
būvēts īpašs restorāns Unde, kas pavisam drīz kļūs par pirmo zemūdens restorānu
Eiropā. Ir oficiāli atvēris tiešsaistes rezervācijas, kas sākas 2019. gada
aprīlī.
Lai pilnībā izbaudītu sezonālo ēdienu maltīti, kas tiek pagatavota,
ievērojot šefpavāra Nikolaja Ellitsgaarda īpašās prasmes, viesiem tiek ieteikts
atvēlēt ēdienam vismaz 3,5 – 4 stundas. Tiem, kas vēlas būt pirmie, kas
izbauda elpu aizraujošos skatus uz zemūdens jūras dibenā, vajadzētu pasteigties
ar galdiņu rezervāciju, jo pieejamo datumu paliek arvien mazāk. Kad tas
atvērsies, šī gada pavasarī, Unde kļūs par lielāko zemūdens restorānu pasaulē.
Restorānā ir
trīs dažādi līmeņi. Augšējais līmenis ir ieeja un ģērbšanās zona, vidējais
līmenis ir bārs ar šampanieti un zemākais līmenis ir restorāna zāle ar
ietilpību līdz simts viesiem. No visiem galdiem paveras satriecošs skats uz
jūras dzīvi. Apgaismojums ir uzstādīts gan restorāna iekšpusē, gan jūras
gultnē, lai parādītu īpaši interesantu vakara un nakts ūdens dzīvi tuvumā.
Under darbosies arī kā pētniecības centrs, kurā jūras biologi un citi pētnieki
pētīs zemūdens savvaļas dzīvniekus.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru