ceturtdiena, 2020. gada 6. februāris

Zemūdens restorāns Norvēģijā


Norvēģijā tiek būvēts īpašs restorāns Unde, kas pavisam drīz kļūs par pirmo zemūdens restorānu Eiropā. Ir oficiāli atvēris tiešsaistes rezervācijas, kas sākas 2019. gada aprīlī.

 Lai pilnībā izbaudītu sezonālo ēdienu maltīti, kas tiek pagatavota, ievērojot šefpavāra Nikolaja Ellitsgaarda īpašās prasmes, viesiem tiek ieteikts atvēlēt ēdienam vismaz  3,5 – 4  stundas. Tiem, kas vēlas būt pirmie, kas izbauda elpu aizraujošos skatus uz zemūdens jūras dibenā, vajadzētu pasteigties ar galdiņu rezervāciju, jo pieejamo datumu paliek arvien mazāk. Kad tas atvērsies, šī gada pavasarī, Unde kļūs par lielāko zemūdens restorānu pasaulē.


Restorānā ir trīs dažādi līmeņi. Augšējais līmenis ir ieeja un ģērbšanās zona, vidējais līmenis ir bārs ar šampanieti un zemākais līmenis ir restorāna zāle ar ietilpību līdz simts viesiem. No visiem galdiem paveras satriecošs skats uz jūras dzīvi. Apgaismojums ir uzstādīts gan restorāna iekšpusē, gan jūras gultnē, lai parādītu īpaši interesantu vakara un nakts ūdens dzīvi tuvumā. Under darbosies arī kā pētniecības centrs, kurā jūras biologi un citi pētnieki pētīs zemūdens savvaļas dzīvniekus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...