ceturtdiena, 2022. gada 19. maijs

Zivis no Dienvidamerikas, no Peru

 



Mēs dzīvojam interesantā laikmetā, mums ir iespēja iegūt informāciju no interneta, no TV, no radio, bet bieži vien mēs neko nevēlamies, mēs gribam vienkārši atpūsties no visa, arī no informācijas.  Vai tagad esi mājās? Vai esi bijis darbā? Es zinu, ka droši vien esi noguris no visa. Šodien tāda apmākusies diena, negribas nekur iet. Neejiet ārā. Neslēdziet TV. Neklausieties ziņas. Aizmirstieties, kaut uz īsu brīdi par visu uz šīs pasaules, nedomājiet ne par ko. Klikšķini uz šīm fotogrāfijām un izbaudiet tās. Fotogrāfiju autors ir Peru fotogrāfs Luis Alejandro Silva Paima.

 









Mēs, akvāristi, esam ļoti maz uz šīs planētas (tiesa, es nezinu vai uz kādas citas planēta ir ūdens un ir zivis). Man pat grūti iedomāties cik akvāristu ir Latvijā, cik Baltijā un cik ir uz šīs planētas. Būsim godīgi, mūs ir maz. Zināmā mērā tā ir problēma. Pateicoties mūsdienu tehnoloģijām mēs varam komunicēt ar jebkuriem akvāristiem uz šīs zemes, kaut mēs dzīvojam ļoti tālu viens no otra. Daži atrodas vienā kontinentā, bet citi ir citā, daži pat otrā planētas pusē, daži ceļo un patiesībā redz visu dabā, tas iedvesmo kļūt par akvaristu, daži pat dzīvo tieši blakus kādai ūdenskrātuvei, no kuras viņi atnes savos akvārijos un tā jaunas zivis parādās arī mūsu akvārijos. Dzīve uz vietas nestāv, viss kustas, viss mainās.

 



















Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...