pirmdiena, 2023. gada 24. jūlijs

Tās ir tikai manas pārdomas

 


Pieredzējušiem makšķerniekiem vienmēr ietrīcēsies sirds, kad tie redzēs, ka rītausmā kāda vēl nezināma zivtiņa interesējas par tai piedāvāto ēsmu. Pludiņš stāv kā zaldātiņš, bet te pēkšņi tas sāk slīdēt uz sāniem un iegrimst. Ir pienācis laiks piecirst un sākt auklas ietīšanu. Ir! Tagad sākas cīņa ar visnotaļ iespaidīga izmēra karūsu, kuras ķermenis ir aptraipīts vara krāsā, ķermenis ir stiprs, cīņa bija patīkama. Šī mirkļa dēļ makšķernieki ir gatavi stundām ilgi sēdēt pie ūdens, raudzīties tajā, klausīties klusumā un izbaudīt mieru, jā, jā mieru, jo pilsētas troksnis tā nogurdina, ka Tavas baterijas gluži vienkārši ir tukšas, bet uzlādēt tās iespējams vienīgi sev patīkamā nodarbē, kad redzi kā mostas daba, kā 4 un dažās minūtēs no rīta savu koncertu iesāk putnu kori, to ir daudz, bet putnu balsis prot atšķirt tikai retais, mēs esam bagāti, jo ne jau viesiem ir lemts mosties līdz ar ūdenī peldošajiem putniem, kas nakšņoja gandrīz turpat, pie tavām kājām.

Interesanti šķiet, agrāk makšķernieki dabā brauca izbaudīt manis augstāk minēto, bet tagad tie brauc sportot. Viss plūst, viss mainās. Mainās arī cilvēku sapratne par dabu, par visu dzīvo dabā. Cita paaudze? Jā, katrā ziņā cita, kura vēlas lai viņiem pievērstu zināmu uzmanību. Ne asakas viesiem dabas mīļotājiem. Makšķerēšana, ir, bija un būs atpūtas veids, zināma veida relaksācija un tikai tad sports.  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...