otrdiena, 2015. gada 20. janvāris

Kolumbijas ciematiņa loms.

Foto no www.artstudio.lv

Kolumbijas zvejnieki Karību jūrā noķēruši iespējams pašu lielāko garneli pasaulē. Tās garums bijis apmēram 30 cm, bet svars sasniedzis turpat vienu kg. Kā žurnālistiem pastāstīja zvejas kuģa īpašnieks Gabriels Pontons, tad pasaules lielākā garnele iekļuvusi tīklos, kas bija izlikti piekrastes ūdeņos pie kūrortpilsētas Kartahennas. „Iepriekš nekad šādu garneli nebiju redzējis”, apgalvo Pontons, parasti lomos ir apmēram 10 cm garas garneles.
„Pasaules rekordisti” nolēmuši nepārdot un neizgatavot arī kokteiļus. Izrādās, ka Kolumbijā gatavo speciālus kokteiļus, kuru sastāvā ietilpst garneles, citrona sula, tomātu pasta un dažādas specijas. Rekordisti ielaida speciālā akvārijā, kas kļūs par vietējā muzeja eksponātu un iespējams arī par vietējo iedzīvotāju talismanu.
Kā zināms, tad garneles ir bezmugurkaulnieku dzīvnieki. Parasti tās sasniedz no 2 – 10 cm garumu. Galvenokārt tās uzturas jūras ūdeņos, bet ir sastopamas arī saldūdeņos.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...