pirmdiena, 2019. gada 7. janvāris

Krāšņās skalārijas (2. daļa)


Turēšana. Ņemot vērā skalāriju lielos izmērus, tām ir nepieciešams plašs un augsts akvārijs, kura tilpums ir ne mazāks par 60 litriem un daudz sastādītiem ūdensaugiem. 
Ūdens temperatūrai jābūt vismaz +24°C, lai gan ir ziņas, ka tās var dzīvot arī zemākā +20°C. Tomēr zemā temperatūrā zivis ir visai kūtras un var viegli saslimt, tāpēc labāk nepieļaut temperatūras svārstības.
Foto Aqua Dreams.

Skalārijām tīk svaigs un nedaudz mīksts ūdens. Skalārijas noteikti var uzskatīt par bara zivīm, kas nepanes vientulību. Akvāristam ieteicams ir iegādāties jaunu zivtiņu grupu, kurā būtu abu dzimumu zivis, vismaz 10 īpatņi.   
Skalārijas ir bailīgas un izbiedētas tās zaudē krāsu. Negaidīts piesitiens pie akvārija sieniņas, kā arī pēkšņi ieslēgta gaisma var stipri nobiedēt zivis.
Kā jau visas cihlīdas, arī skalārijas nevar pieskaitīt pie miermīlīgajām zivīm, tāpēc tās nav ieteicams turēt vienā akvārijā ar mazāka izmēra zivtiņām. Ja akvārijā atrodas arī dzīvdemdētājas, piemēram gupijas, tad skalārijas sarīko īstas medības pēc jaunajām zivtiņām un akvāristam velti būtu cerēt no dzīvdzemdētājām sagaidīt pieaugumu. 
Tāpat nav vēlams tās turēt vienā akvārijā ar pārlieku agresīvām zivtiņām, kaut vai barbēm, jo upuru lomā būs skalārijas. 
Ieteicams barot tās ir ar dzīvo barību, lai gan tās var barot arī ar sausajām barībām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

    Tuvojas 1. maijs, kad atsākas spiningošanas sezona. Ehh, laiki mainās, jo mainās arī modes. Nezinu, kurš nosaka šo modi, iespējams ka ta...