ceturtdiena, 2018. gada 20. septembris

Pasmaidīsim jeb ''labie padomi''


1. Pērciet pašu lētāko, lielāko akvāriju ar visplānākiem stikliem ne lielākiem kā 3 mm - tādu būs vieglāk aiznest līdz mājām.
Vecās grāmatās ir teikts kā akvārija stikla biezums atbilst akvārija lielumam, bet tās visas ir blēņas!
2. Novietojiet akvāriju uz plauktiņa. Speciālie galdiņi - lieka greznība un naudas izšķērdēšana!Vislabāk derēs vācu garnitūra ar elegantām kājiņām. Ja tādas nav, derēs virtuves galds.Ļoti skaisti izskatās, piemēram 200 L akvārijs novietots uz žunālgaldiņa!
Zīmējums no spoki.tvnet.lv

3. 
Novietojiet akvāriju istabas vidū, tā tas būs redzams no visām pusēm! Atcerieties - zivtiņas mīl uzmanību! Tāpēc ja gar akvāriju vienmēr ies garām pieaugušie un joņos bērni - Jūsu zivtiņas būs neprātā no laimes!
4. Visādi tur filtri, kompresori, sildītāji, apgaismojuma spuldzes, u.c. iekārtas - izdomājuši viltīgi tirgotāji, kuri tikai grib no Jums izkrāpt naudu! Akvārijam pilnīgi pietiek, ar eļļas radiatora siltumu un galda lampas apgaismojumu!
5. Grunti akvārijam ņemiet tuvākajā smilšu kastē.
6. Skalot grunti galīgi nevajag, tā jau ir tāpat tīra, taču skalojot to Jums var aizsērēties tualetes pods.
7. Lieciet droši uz grunts visu, kas Jums ir mājās - gliemežvākus, porcelāna kaķīšus un sunīšus, var bērnu plastmasas pīlītes, svečturus un vāzītes - būs skaisti!
8. Ja Jums rocība atļauj, nopērciet nogrimušu tankeri - tas Jūsu akvārijam dos individuālu un savdabīgu izskatu.
9. Akvārijā noteikti jābūt koka gabalam! Noplēsiet pagalmā egles zaru - tas tik labi smaržo! Ielieciet to akvārijā, lai zars nepeldētu augšup pielīmējiet to ar ''Moment'' līmi!
10. Pielejiet ūdeni! Ja nu viss ir tā saduļķojies, ka Jūs pat neredzat savas porcelāna figūriņas akvārijā - tas nekas, nogulsnēsies ar laiku, varbūt!
11. Nopērciet skaistus mākslīgos augus, var arī nesmukus!
12. Ja augiem nepietiek naudas, ar kājiņām uz tuvāko purvu. Īpaši vērtīgs augs ir aļģe - Kanādas elodeja, labākie eksemplāri vēl ir ar melniem matiņiem - šie matiņi dos papildus skābekli Jūsu zivtiņām!
13. Turpat varat un pat vajag savākt gliemjus, redzat dēles - arī droši ņemiet! Ne par velti tās izmanto medicīnā! Tāpēc akvārijam ņemiet sevišķi daudz tās!
14. Tūlīt pat ejiet un pērciet zivtiņas! Neklausiet ''speciālistus'', kuri saka, ka ūdenim jāatstāvās vismaz 2 nedēļas, Tas taču ir tik ilgi! Grāmatās arī par to atstādināšanu ir teikts, taču tad, kad rakstīja šādas grāmatas, ūdens bija vienkārši netīrs!
15. Rekomendējamās zivis - Piranjas, zelta zivtiņas,diskusi, skalārijas, gūpijas, neoni, gailīšus u.c. kādas  veikalā ir pieejamas. Visus šausmu stāstus par zivju ''nesaderību'' izdomājuši neprofesionāļi vai arī tiek ņemti no vecām grāmatām.Jūsu zivtiņas dzīvos kopā un sadraudzēsies. Īpaša draudzība izveidosies piranjām ar neoniem.
16. Ielaidiet zivtiņas akvārijā, izņemiet tās no burkas ar rokām un rūpīgi noslaukiet tās ar lupatiņu, kura samitrināta ar ''Fairy'' mazgāšanas līdzekli un ielaidiet tās jaunajās mājas. Viņām noteikti tur patiks! Jūs to redzēsiet kad zivtiņas visas draudzīgi iepeldēs tankerī. Daļa no viņām uzpeldēs augšpēdus ar vēderiņu, gluži tāpat kā apmierināts kaķis.
17. Par barošanu. Mītu par to, ka zivtiņas jābaro divreiz dienā izgudrojuši blēdīgie tirgoņi, lai Jums ''iesmērētu'' vairāk savu dārgo preci.Jūs vispār nepērciet viņu barību! Labāk nopērciet kaltētas dafnijas un kalmāru gredzentiņus - tāpat tas ļoti derēs Jūsu bērniem, ka omega 3 taukskābes. Zivtiņas vajag barot reizi nedēļā, pie tam izbērt barību 1 cm biezumā. Palutiniet savas mīlules!
18. Ja pēc zivtiņu iegādes Jums vairs nav naudas dafniju un kalmāru gredzentiņu iegādei dodiet zivtiņām to ko ēdat paši - maizi, desu, sālītus gurķus, skābētus kāpostus, marinētas sēnes, sieru, čeburekus, Big - Macus,hot - dogus, gaļas salātus...
19. Doto instrukciju lūdzu pārlasiet, un izprintējiet, pielieciet mājās visredzamākajā vietā un izdaliet arī saviem kaimiņiem, lai arī viņi rīkojās pēc šiem padomiem un iegādājās sev akvāriju, tas taču ir tik vienkārši! 
Labu veiksmi!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

    Tuvojas 1. maijs, kad atsākas spiningošanas sezona. Ehh, laiki mainās, jo mainās arī modes. Nezinu, kurš nosaka šo modi, iespējams ka ta...