svētdiena, 2018. gada 21. oktobris

Lielbritānijā notikušas Ikgadējās skriešanas sacensības gliemežiem



Lielbritānijas ciematā Kongemā notikušas pasaules skriešanas sacensības gliemežiem. Par turnīra uzvarētāju kļuva gliemezis kurai ir dots Sindijas vārds, šī gliemeža saimnieks ir Klēra Lorensa. Viņu audzēkne 32 cm garo distanci veica 3 min un 41 se.
 Kopumā par šo trofeju cīnījās 200 gliemežu, taču finālā nokļūst vien tie, kas izgājuši zināmu kvalifikāciju, kas notiek vairākas stundas pirms fināla skrējiena.
Līdzīgas sacensības norisinās jau 25 gadus. To organizators, fermeris Neils Reizboro seko lai būtu kārtība, lai dalībnieki nekrāptos, pie viņa glabājas pulkstenis, pēc kura tas seko sacensību sākumam un beigām. Visi savāktie līdzekļi tiek nodotie labdarībai.
Sacensības notiek uz apaļa galda, tā virsma ir apklāta ar mitru, baltu drānu. Sacensībās drīkst piedalīties tikai dārza gliemeži. Tikai dalībnieki novietoti aplī, tā to saimniekiem vaiors nav tiesību gliemežiem piekārties, bet noteikumi neaizliedz atbalstīt savus sportistus ar uzmundrinājuma saukļiem un bļāvieniem. Nereti emocijas ir ļoti augstas. Uzvarētājam tiek liels sudraba trauks, kas piepildīts ar salātiem, kas ir dārza gliemežu delikatese.
Visu atzīts ir fakts, ka bērni ir labākie gliemežu īpašnieki un treneri, tie šos gliemežus ir padarījuši par mājdzīvniekiem, ļauj tiem ložņāt pa rokām, kājām un pat seju. Paši bērni arī pret šīm sacensībām attiecas ļoti nopietni. Kad 9gadīgais Vinsents Tomas uzvarēja sacensībās ar savu gliemezi Šūmahers, viņš teica: ” es esmu piepildījis savas dzīves sapni”.
Pērngad uzvarēja gliemezis, ar somu autopilota Heiki Kovolainena vārdu.
Sacensību rekords ir sasniegts 1995. gadā, kad 32 cm garo distanci gliemezis veica tieši 2 min. Nākamie mači paredzēti jūlijā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...