piektdiena, 2019. gada 18. janvāris

Zeltas zivtiņas neparastais rekords


To, ka zelta zivtiņas ir parastās karūsas radinieces zināms jau sen. Karūsām piemīt liela izturība dažādos zivīm nepiemērotos apstākļos. Zelta zivtiņa, kurai ir dots vārds Sparks, bet saimniece ir kāda Paula Danstere no Klīvlendas ASV. Zivtiņa izlēkusi no akvārija un nokritusi no 1,5 metra augstuma un pēc tam 7 h nogulējusi bez ūdens. Gribi tici, gribi nē, bet zivtiņa izdzīvoja un pie tam palika absolūti vesela. Tas jau ir rekords.


Kad Paula ievēroja, ka Sparks pazudis, viņa nodomāja, ka viņas draugs tīrot akvāriju zivtiņu ielaidis citā traukā, tomēr pēc vairākām stundām sieviete saprata, ka kļūdījusies. Neatradusi savu zivtiņu akvārijā, Paula devusies uz tuvāko zooveikalu, lai iegādātos Sparksam aizvietotāju. Zooveikala pārdevēja pastāstīja, ka nereti zivtiņas vienkārši vai „aizlaisties” izlecot no akvārija un ieteica apskatīt pie akvārija.

Atgriezusies mājās, saimniece, patiesi atrada zivtiņu guļam uz grīdas, bez dzīvības pazīmēm. Jau gribēja nolaist to podā, kad ievēroja, ka zivtiņa tomēr ir dzīva. Pēc Sparks tika ielaists akvārijā, kur viņš pilnībā atguvās no pārdzīvotām briesmām.

1 komentārs:

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...