ceturtdiena, 2019. gada 28. februāris

Arī akvārija zivtiņām gribas ēst

Nu jau gandrīz katrā veikalā, kas tirgo preces mājdzīvniekiem iespējams nopirkt visdažādākās barības arī akvārija zivtiņām. To pielietošana kļuvusi ļoti populāra, jo barošana nesagādā praktiski nekādas grūtības, arī ievazāt zivju slimības akvārijā nav iespējams, jo preces kvalitāte patiešām ir augsta.

Vadošās ražotājfirmas barības pagatavošanai izmanto dabīgās izejvielas. Barības sastāvā ietilpst gliemežu gaļa, trīsuļodu kāpuri, dzīvnieku aknas, artēmijas, olu dzeltenums, kā arī dažādi vitamīni un minerālpiedevas.
Sausās barības tiek ražotas granulās, pārslās un tabletēs, bet zivtiņu mazuļiem ir paredzēta arī speciāla šķidrā barība.
Granulas var būt dažādu izmēru, atkarībā no tā kādām zivtiņām tas paredzēts. Ir peldošās, kā arī lēni un ātri grimstošās granulas. Tas ir saistīts ar to, ka dažādas akvārija zivtiņas barojas dažādos dziļumos.
Arī pārslas ir dažāda izmēra. Tās ir ērti izbarojamas zivīm, jo kādu laiku peld ūdens virspusē, bet tad lēni sāk grimt.
Tabletes lieliski noder nakts un grunts zivīm. Tās nokrīt tieši tajā vietā, kur zivis pieradušas baroties, tāpat tableti var piestiprināt pie stikla un interesanti vērot, kā zivtiņas mielojas ar to.
Ir speciāli izstrādātas barības, kas paredzētas zivju barošanai, kad uz vairākām dienām dodieties atvaļinājumā, jo šīs barības lēni šķīst ūdenī.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...