ceturtdiena, 2019. gada 7. februāris

Mana bloga lasītāja jautājums


Kurā vietā un kādā augstumā būtu jānovieto akvārijs?

Ļoti labi izskatās akvārijs atpūtas stūrītī, blakus žurnāla galdiņam, bet pareizāk būtu to novietot  perpendikulāri logam, pie tam noteiktās stundās tas saņemtu nelielu saules gaismu, kas labvēlīgi iespaidotu ūdensaugus.


Nekādā gadījumā nenovietojiet akvāriju uz palodzes, jo tajā no tiešiem saules stariem vairosies aļģes un mazinās prieku par akvārija iemītniekiem. Tāpat nevajadzētu novietot akvāriju centrālās apkures vai krāsns tuvumā, tas akvārijā radīs krasas ūdens temperatūras maiņas.

Akvārija novietošanas augstums atkarīgs no tā, kā vēlaties sekot akvārija iemītniekiem. Sēdošam cilvēkam ideālais augstums ir 70 – 80 cm no grīdas, savukārt stāvošam cilvēkam ideālākais augstums ir no 100 – 130 cm no grīdas.

“Stalažām” uz kurām atrodas akvārijs jābūt sevišķi izturīgām, ar horizontālu virsu, tas nekādā gadījumā nedrīkst šūpoties, jo tad var bēdīgi beigties.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...