Daudzi
makšķernieki dodoties vimbu “medībās” pārsvarā izmanto dzīvnieku valsts ēsmas,
bet panākumus iespējams gūt arī ar “smaržojošo maizi”. Svaiga maize jāapstrādā
ar vaniļu un uz vienu diennakti jāieliek plastmasas maisiņā tā, lai tai netiek
klāt gaiss, pie tam maizei jābūt pēc iespējas svaigākai. Nākamajā rītā jau ir
gatava lieliska ēsma, gandrīz visām baltajām zivīm. Gatavojot šo ēsmu, parasti
izmantoju vaniļas cukuru. Šis cukurs no maizes izsūc mitrumu, tāpēc pirms
“iekonservēt” maizi, politelēna maisiņa iekšpuse ir mazliet jāsamitrina un
kārtīgi jāaizsien. Šādā veidā gatavotā ēsma nezaudē lipīgumu un labi turas uz
āķa.
Vimbas
iespējams noķert gan ar gruntsmakšķeri, gan ēsmu pludinot pa straumi. Šoreiz
gan vairāk par ēsmas pludināšanu.
Kustīga
ēsma pievērš daudz lielāku zivs uzmanību nekā stāvoša – “nestrādājoša”. Laižot
ēsmu pa straumi vai arī lēni pavelkot pa ūdenskrātuves gultni, var gūt labus
lomus. Šo makšķerēšanas veidu sauc par ēsmas pludināšanu un var pieskaitīt pie
aktīvās makšķerēšanas, jo visu laiku kāts jātur rokās – par sēdēšanu nav ko
domāt. Sevišķi populārs šis makšķerēšanas veids ir pavasarī, kad upes
atbrīvojušās no ledus, kā arī rudenī.
turpinājums sekos
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru