sestdiena, 2020. gada 13. jūnijs

Zelta “graudiņi”


Kukurūza pievērš uzmanību visām karpu dzimtas zivīm. Šos zeltītos graudiņus labprāt vēlas nogaršot gan karpas, gan līņi, gan raudas un ālanti, protams, ja tuvumā ir brekši, tad arī vēlēsies tos nogaršot.

Pārdošanā var iegādāties divu veidu kukurūzu, vienu kas ir jau ir gatava un pārdodas konservētā veidā, otra tiek tirgota kaltētā veidā un pirms lietošanas ir jāapstrādā.



Konservētā kukurūza ir ideāla, ja gatavojieties ķert neliela izmēra zivis, atliek attaisīt burciņu un uzlikt ēsmu. Lai pilnībā nosegtu āķi ieteicams izvēlēties āķus īsā kātiņā. Savukārt lielo zivju mednieki izmanto kaltēto kukurūzu. Tās apstrādāšana ir sekojoša. Kukurūzas graudus nepieciešams turēt vienu nakti tīrā ūdenī, lai tā nedaudz uzbriestu, bet tad vāra aptuveni 30 minūtes. Kukurūza ir gatava, kad āķi bez piepūles var ievērt graudā. Pie tam, kad kukurūza ir vārīta, viņai rodas “asā” kukurūzas smarža, kas pievērš zivju uzmanību.

Ja par ēsmu izvēlējāties kukurūzas graudus, tad ar tiem arī obligāti nepieciešams iebarot.

Ieteicams atcerēties:

1. Ja vēlaties pievienot kādu papildus smaržu, tad tas ir jādara uzreiz pēc vārīšanas. Vārītiem kukurūzas graudiem jāpievieno eļļa vai šķidrais atraktors. Lai smarža būtu vienāda, tad vispirms trauciņā jāielej smaržviela un tad kukurūza, pēc tam viss kārtīgi jāsakrata.

2. Karpām patīk liela izmēra ēsma, tādēļ ieteicams veidot kukurūzas ķēdīti. Graudus izver cauri ļoti īsai pavadiņai. Āķis ir brīvs, zivs iesūcot kukurūzas ķēdīti iesūc arī āķi.

3. Dūņainās vietās ēsma zivīm būs neredzama, tādēļ nepieciešams to nedaudz pacelt virs tām. Uz pavadiņas pirms āķa jāuzver neliels dzeltenas krāsas putuplasta gabaliņš. Tas zivīm neradīs aizdomas, bet ēsma nenogrims dūņās.

4. Ir dienas, kad zivis ignorē jebkura veida ēsmu. Šādās dienās nepieciešams likt lietā savu fantāziju un veidot “hamburgerus”. Piemēram, kukurūzas graudi kopā ar baltajiem gaļas tārpiņiem vai ar žirgtām mēslu slieciņām.

5. Populārās vietās, kur ir daudz makšķernieku un katrs par ēsmu mēģina izmantot kukurūzu, zivis pret kukurūzu izturas bailīgi. Šādās vietās ir nepieciešams mainīt kukurūzas krāsu. Šo krāsu var iegādāties specializētos veikalos. Piemēram, līnim patīk koši sarkana kukurūza ar saldu augļu garšu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...