pirmdiena, 2020. gada 12. oktobris

Par sapaliem viss it kā zināms, bet vienalga noslēpumu pilns (8. daļa)

 

Labākais laiks makšķerēšanai ar vaboli ir uzreiz pēc saulrieta un krēslā, pa dienas vidu sapalus var iekārdināt uz sienāžiem. 



Vasarā sapaliem piedāvājamo ēsmu klāsts ir plašāks, bez jau minētajām vabolēm tām var piedāvāt maizi, sieru un pat ogas, vēl ēdienkarti var papildināt arī ar dēlēm. Lai gan sapalu piebarošanā tiek izmantoti sautēti graudi, tomēr par ēsmu tos izmanto ļoti retos gadījumos, tā vienkāršā iemesla pēc, ka tad piesakās arī citas karpu dzimtas zivis, piemēram, raudas, pliči u. c.  

Labus panākumus iespējams gūt uz dēlēm, tās arī var uzskatīt par sapalu delikatesi. Ar dēlēm pārsvarā makšķerēts tiek dienas laikā, svarīgi, lai dēle peldētu dažus cm no gultnes. Labākais makšķerēšanas laiks ir jūlijā un augustā, bet dažkārt tas interesi vēl izrāda pat septembrī.  

Nobeigumā vēlos atgādināt makšķerniekiem, ka diennaktī drīkst paturēt tikai piecus sapalus, kas ir sasnieguši 29 cm garumu, pārējie ir saudzīgi no āķa jānoņem un jāatbrīvo.

 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...