pirmdiena, 2021. gada 29. marts

Apbrīnojami skaists biotopu akvārijs ar sarkanajām Tetrām.

Apbrīnojami skaists biotopu akvārijs ar bariņu sarkanajām Tetrām, dažkārt latviski esmu dzirdējis, ka tās sauc arī par Minorām. Šo zivtiņu latīniskais nosaukums ir Hyphessobrycon eques. Šo akvāriju iekārtojis meistars no Ķīnas Li Nanas. Savā darbā autors ierīkojis Brazīlijas štata Mato Grosso do Sul teritorijas upes pieteku Rio da Prata. Starptautiskajā konkursā Biotope Aquarium Design Contest 2020 šis darbs ieguva tikai 4. vietu. Darbs ir ideāls, pēc manām domām viņš ir ievērojami pārāks kā pirmo trīs vietu ieguvēju darbs. Bet nu nemetīšu akmeni uz profesionālo žūriju. akvārija tilpums 216 litri.



Vēl vēlos piebilst, ka diemžēl no Latvijas nepiedalījās neviens speciālists. Diemžēl… Obligāti jāpiebilst, ka šajā konkursā piedalījās mūsu tuvākie kaimiņi lietuvieši jeb meitene no Lietuvas Inga Ragėnė. Konkursā Inga piedalījās ar 160 litrīgu akvāriju, viņa izvēlējās Putumayo upes baseina fragmentu Kolumbijas – Peru apgabalā. Savā darbā Inga izmantoja Zivju saraksts: Paracheirodon innesi, Loricaria sp., Corydoras aeneus, bet no augiem tikai Eriochloa punctate.







Konkursā piedalījās ļoti daudz speciālisti no man tuvās Ukrainas, kā nekā pats pārstāvu Harkovas akvāristu klubu, bet tas jau ir cits stāsts.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...