pirmdiena, 2023. gada 15. maijs

Ziņa īsumā

 

Meistara Buma pretzāļnieks

Paņemot jebkuru makšķerēšanas žurnālu vai noskatoties kādu raidījumu makšķerniekiem, kurā runa ir par spiningošanu, viss liecina, ka šūpiņu popularitāte krītas. Pieredzējis un visu atzīts spiningošanas speciālists kādā preses izdevumā apraksta kā viņš atbrauca uz nelielu lauku ciematiņu, bet tur vietējie spečuki spiningo pārsvarā uz „parastajiem dzelžiem” lasi šūpiņiem, bet viņš izmantojis tvisterus vai voblerus un noķēris stipri vien mazāk nekā vietējie copmaņi uz saviem jau pārbaudītajiem vizuļiem.

Patiesībā darbojoties ar šūpiņiem, spiningotājiem paveras milzu iespējas. Ir vairākas firmas, kas jau vairāk nekā 50 gadus spiningotākajiem piedāvā šūpiņus un turklāt par to pirktspēju nesūdzas.

Meistara Buma lielā maile

Pieredzējuši spiningotāji pirms mānekļu iegādes visu kārtīgi pārdomā un apsver, un tikai tad pieņem lēmumu iegādāties to vai ne. Viņi lieliski saprot kad un kādos apstākļos māneklis darbotos rezultatīvāk.

Kā jau minēju, tad darbojoties ar šūpiņiem ir daudz iespēju, katrā ziņā vairāk, nekā darbojoties ar rotiņiem vai tvisteriem. Daudzi varbūt tagad iesauksies, primitīvs metāla gabaliņš. Kas tad tur ir tik sarežģīts? Meistarība? Rezultatīvi spiningot ar šūpiņiem katrs nevar, jo pietrūkst pacietības pārbaudīt tos dažādās vietās un dažādos apstākļos. Katram šūpiņa modelim ir sava vieta un laiks, kad tas būtu veiksmīgākais, jo viņi izstrādāti ir dažādiem apstākļiem un dažādām zivīm. To veiksmīgi izmanto gan spiningošanai jūrā, gan arī lielo līdaku spiningošanai dziļos ezeros. Pretzāļu vizuļi lieliski „strādā” ūdensaugu biezokņos. Dažādus pretzāļu vizuļu modeļus piedāvā daudzas sevi cienošas firmas.

Runājot par šūpiņiem, kā ļoti liels pluss jāmin, ka ar tiem iespējams veikt tālu, bet, galvenais, precīzu metienu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...