Iedomājos, ka kādam varētu būt interesanti palasīt kaut ko no manas topošās grāmatas "Makšķernieka pavārgrāmata". Tajā esmu ielicis daudz laika, gandrīz visu sirdi un visas savas zināšanas par zivīm. Gaidiet, ļoti ceru, ka rudenī tā iznāks. Atlicis ir pavisam mazliet, pirmo redakcijas lasījumu tā ir izturējusi, Ir vēl kur jāpiestrādā, bet ir ļoti noderīga informācija un galvenais, ka patiesa.
Zirņi ir populāra un efektīva augu izcelsmes
ēsma. Tos viegli uzspraust uz āķa un pie tam tie lieliski turas. Turklāt šī
ēsma ir daudzpusīga, to nogaršot vēlas gan lielās zivis, gan arī mazākas, zirņi
garšo karpām, sapaliem, pličiem, raudām, brekšiem, karūsām un citas mierīgajām
zivīm.
Zirņi makšķerēšanai
Zirņi varbūt nav tik populāri kā kukurūza, taču
uz tiem iespējams makšķerēt gan upēs,
gan ezeros, gan dīķos. Turklāt jebkurā veidā, svaigā, konservētā, vārītā,
zirņiem ir oriģināla garša, kura patīk zivīm. Uz zirņiem ķeras ālanti, brekši,
karūsas, karpas, raudas un pliči.
Ja zivīm šī ēsma patīk tikai garšas dēļ, tad copmaņi to izmanto jo zirņi
teicami turas uz āķa, galvenais ir pareizi jāpagatavo jeb jāizvēlas pareizā
bundžiņa.
Šo ēsmu var samaisīt ar jebkuru citu ēsmu, piemēram, ar kādu no tārpiem,
lai iegūtu vēl interesantāku ēsmu.
Zirņus iegādāties jebkurā veidā nav problēmu, piemēram, konservētus
burciņās, tos var atrast katrā pārtikas veikalā. Zaļā krāsa ir maskēšanās krāsa
un zivīm nerada nekādas aizdomas. Tagad ir saprotams, kāpēc pieredzējuši makšķernieki,
kuri prot pagatavot šo ēsmu, to tik ļoti novērtē. Bet zirņi var būt arī iebarojamā
ēsma, pareizāk sakot, viena no tās sastāvdaļām.
Zirņu izvēle makšķerēšanai
Makšķerēšanā var izmantot gan veselus zirņus, gan arī to pusītes. No
šķeltajiem zirņiem varat pagatavot ideālu ēsmu feedera barotavām un protams
pagatavot arī iebarojamo ēsmu. Īpaši efektīvi šāda ēsma darbojas pievilnot brekšus
un pličus.
Veseli zirņi tradicionāli
tiek izmantoti kā ēsma.
Papildus var izmantot zaļos svaigos, kā arī konservētos zaļos zirnīšus, jo tiem
nav nepieciešama papildus apstrādāšana, proti vārīšana un tvaicēšana. Turklāt
pārdošanā ir arī saldēti zirņi. Tie arī ir ļoti efektīvi, pie tam tie ir arī
ērti lietošanā, jo nav nepieciešama iepriekšēja mērcēšana un ilgstoša vārīšana.
Tas jāpagatavo tikai dažas minūtes.
Nākamā lieta, uz ko vēlos vērst jūsu uzmanību, ir zirņu izskats.
Pieredzējuši makšķernieki apgalvo, ka makšķerēšanai ir piemērotākas
grumbuļainās šķirnes nekā gludās.
1 daļa, bet būs vēl.
Varbūt vēlies mani materiāli atbalstīt? Ja nu kas publicēju šeit savu konta numuru. LV68UNLA0002105726215 mani joprojām sauc Raivo Skrastiņš
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru