Zirņu sagatavošana
makšķerēšanai
Ļoti svarīgs moments, kā pareizi sagatavot zirņus makšķerēšanai? Patiesībā
gatavošanas process ir ļoti vienkāršs, taču ir jāievēro daži noteikumi. Copes
kvalitāte lielā mērā ir atkarīga no tā, cik pareizi un labi ir sagatavota šī
ēsma.
Zirnīšiem ir jābūt veseliem, to čaumalai jābūt neskartai, bet pašam zirnim
jābūt mīkstam, bet tas nedrīkst izjukt. Lai pārbaudītu ēsmas kvalitāti, nedaudz
saspiežot zirnīti tam vajadzētu nedaudz mainīt savu formu, bet ne izjukt. Bet,
ja zirņi jau ir pārvārīti, tad nevajag satraukties, tos var samīcīt un izmantot
citās ēsmās, kas arī ir pievilcīgas zivīm, bet to apskatīsim citā materiālā par
zirņu mastirku.
Makšķerēšana uz zirņiem
Uz zirņiem iespējams makšķerēt visa gada garumā, bet tomēr labākais un
visefektīvākais laiks ir pavasaris un rudens. Palielināt copes aktivitātes
iespējams, vispirms pabarojot copes vietu ar zirņiem. Tas jādara jau iepriekš un jāizmanto tikai vārīti
graudus. Zaļi jeb nevārīti zirņi parasti rezultātus nedod.
Makšķerēšanai uz zirņiem parasti tiek izmantoti āķi ar īsu kātiņu. Lielos
zirņus uz āķa sprauž pa vienam, ja tie ir mazi, tad var 2 vai pat 3 gab. Pēc uzspraušanas
uz āķa zirņus nedaudz saspiež ar pirkstiem, lai izdalītos zirņa mīkstums, tas
labāk piesaista zivis.
Makšķerē ar zirņiem iepriekš piebarotā vietā, makšķerēšanas laikā nemitīgi papildinot
šo vietu ar iebarojamo ēsmu. Visbiežāk zirņus zivīm piedāvā izmantojot pludiņa
makšķeri.
Zirņu uzglabāšana
makšķerēšanas laikā
Uzglabāšana ir atkarīga no zirņu daudzuma un makšķerēšanas izbrauciena
ilguma. Ja kādus zirņus vārījāt tikai iebarojamai ēsmai un makšķerēšanai, tad 12
stundās tiem nekas nevar notikt, tāpēc varēsiet uzglabāt jebkur. Ja dodaties
garā makšķerēšanas braucienā uz 2 vai pat 3 dienām, zirņi kas paredzēti
iebarojamai ēsmai un ēsmai ko liksim uz āķa. Zinu vīrus, kas dažkārt izbaro pat
spaini zirņu dienā. Lai tik liels zirņu daudzums nesaskābtu, ieteicams tos
glabāt plastmasas grozā ar caurumiem upes tekošajā ūdenī. Tekošā ūdenī zirņus var
labi uzglabāt visu makšķerēšanas dienu. Nākamajai dienai vāra citus zirņus,
ugunskurā vai uz gāzes degļa metāla spainī.
Īsumā
Ēsmā, ko liek uz āķa jābūt tikai veseliem zirņiem. Graudus
nedrīkst būt sabojāti nedz mehāniski, nedz arī tur dzīvot kukaiņi. Pusītes
pasliktina copi.
Konservētus un jaunos zirņus var nekavējoties izmantot
ēsmai bez iepriekšējas apstrādes.
Ja nepieciešams paātrināt zirņu vārīšanu, tad mērcējot
ūdenim pievienojiet pārtikas sodu. Ūdeni sālīt nav nepieciešamības.
Vārītajiem zirņiem jābūt mīkstiem, bet to čaumalai
jāpaliek neskartai. Zirņus viegli saspiežot nedrīkst izjukt.
Nobeigums
Ja ievērosiet šos vienkāršos zirņu pagatavošanas noteikumus,
jūs uzreiz sapratīsit, ka zirņi ir vienkārša un pārsteidzoši efektīva ēsma.
Pareizi apstrādāti zirņi ūdenī izdalīs spēcīgu, zivīm pievilcīgu smaržu. Šie
graudi jau sen tiek izmantoti ne tikai kā ēsma, no kuras zivis nespēs
atteikties.
Nu receptes gan publicēšu tikai grāmatā, tas aiz cieņas pret izdevējiem. Paši saprotat, nekas personīgs, tikai bizness.
Varbūt vēlies mani materiāli atbalstīt? Ja nu kas publicēju šeit savu konta numuru. LV68UNLA0002105726215 mani joprojām sauc Raivo Skrastiņš
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru