piektdiena, 2023. gada 30. jūnijs

Iebarojamās ēsmas sadalījums pēc mitruma pakāpes


Ja ēsma ir sausa, bumba izšķīdīs no trieciena pret ūdeni un grimstot sadalīsies komponentos. Dažkārt tas lieti noder virsējo slāņu zivju barošanai. Bet tā nav piemērota grunts zivju iebarošanai, kur nepieciešama ilga bumbas spēle, kad barības bumba sadalās un rodas barības mākonis, bet dažas barības daļiņas ik pa laikam uzpeld tādejādi piesaistot zivju uzmanību.

Normāli samitrināta iebarojamā ēsma uz grunts mītošajām zivīm, tādām kā  karpas, brekši, karūsas, raudas, 15 – 30 minūšu laikā, barības bumbiņai jāsadalās daļiņās. Ieteicams bumbiņas sadalīšanos pārbaudīt vizuāli krasta tuvumā.

Arī pārlieku stipri samitrināta iebarojamā ēsma būtībā ir brāķis, kas ir līdzīgs plastilīnam, jo tas nesadalīsies un uz gultnes paliks nepamanīts.

Šķidrā iebarojamā ēsma ir tāda pati kā sausā ēsma. Izmantot iespējams tikai iebarojot no virsas barojošās zivis, kā mīnuss jāmin, ka iemetot šādu ēsmu rodas lielāks troksnis.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...