trešdiena, 2018. gada 31. oktobris

Mūžīgais mednieks – asaris (2. daļa)


Pavasarī nārsts sākas, kad ledus ir izgājis un ūdens temperatūra ir sasniegusi 7 – 8 grādus. Asari parasti nārsto ēnainās ūdenskrātuves vietās, kur lipīgie ikriņi pielīp pie ūdenī nogrimušiem zariņiem un dažādiem ūdensaugiem. Starp citu, cope nārsta laikā turpinās, šajā laikā dažkārt cope ir ļoti intensīva.
Foto no mana arhīva

Pēc nārsta asari atrodas dziļākās vietās, kas atrodas netālu no nārsta vietas. Daudzi asari paliek šeit visas vasaras garumā. Viņus piesaista siltais ūdens un barības daudzums. Viennozīmīgi var apgalvot, ka pavasarī asari meklējami nārsta vietu tuvumā. Asari slēpjas no lielākām plēsoņām, kādas ir līdakas un zandarti, tāpēc tie ir meklējami niedru vai citu ūdensaugu biezokņos.
Tie asari, kas dzīvo un nārsto upēs vai kanālos pavasarī koncentrējas nārsta vietu tuvumā, protams šādas vietas ir jānovēro un jāatceras, pēc nārsta asari dodas uz jūru, kur tie paliek līdz iestāsies rudens.
Pavasarī asaru cope stipri ir atkarīga no laika apstākļiem. Viņu makšķerēšanai labāk izvēlēties skaidras un saulainas dienas. Dažkārt cope ilgst visas dienas garumā.
Labākais asaru makšķerēšanas laiks ir vasara. Tieši šajā laikā asaru cope ir ļoti populāra, ne tikai ar intensīvo copi, bet arī to var uzskatīt par komfortablu.
Sagatavojies izbraucienam pie ūdens, jūs atbrauciet pie dabas un priecājieties par apkārtni. Esat apmierināts par 200 – 500 gramīgiem eksemplāriem. Atrašanās dabā dos spēkus visai nākamajai darba nedēļai.
turpinājums sekos

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...