Tuvojas Ziemassvētki un gandrīz katra latvieša galdā tiks liktas zivis, lielas vai mazas, paša ķertas vai pirktas veikalā, bet te daži minimāli ieteikumi, kā būtu jārīkojas, lai pagatavojamā zivs būtu vēl garšīgāka. Protams, tas nav jāuztver kā likums, bet tomēr varbūt ir vērts pamēģināt.
Vēdzelei un samam
ādu iegriež apkārt galvai un pilnībā novelk. Līni pirms tīrīšanas uz 15 – 20
sekundēm iegremdē verdošā ūdenī, lai noietu gļotas un vieglāk varētu tīrīt
zvīņas.
Cepta zivs ir
sevišķi garšīga, ja to vispirms patur pienā, tad apvārta miltos un cep verdošā
augu eļļā. Lai tauki nesprakstētu un zivs labāk izceptos, pannu apsedz ar vāku.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru