ceturtdiena, 2018. gada 20. decembris

Daži ieteikumi mājsaimniecēm (kiem)

Foto no http://labuapetiti.com
Tuvojas Ziemassvētki un gandrīz katra latvieša galdā tiks liktas zivis, lielas vai mazas, paša ķertas vai pirktas veikalā, bet te daži minimāli ieteikumi, kā būtu jārīkojas, lai pagatavojamā zivs būtu vēl garšīgāka. Protams, tas nav jāuztver kā likums, bet tomēr varbūt ir vērts pamēģināt. 
Vēdzelei un samam ādu iegriež apkārt galvai un pilnībā novelk. Līni pirms tīrīšanas uz 15 – 20 sekundēm iegremdē verdošā ūdenī, lai noietu gļotas un vieglāk varētu tīrīt zvīņas.
Cepta zivs ir sevišķi garšīga, ja to vispirms patur pienā, tad apvārta miltos un cep verdošā augu eļļā. Lai tauki nesprakstētu un zivs labāk izceptos, pannu apsedz ar vāku.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...