otrdiena, 2020. gada 16. jūnijs

Padomu vācelīte

.

Karstā vasarā rodas grūtības ar slieku uzglabāšanu, nereti viss iepriekšējo dienu darbs (ja nepērk veikalā) ir veltīgs sliekas ir nobeigušās.


Nelaime ir tā, ka sarokot daudz sliekas, tās tiek turētas mazā trauciņā, pie tam trauciņā ir ļoti maz zemes. Dažkārt zeme netiek mitrināta. Rezultātā tārpiem nav normālas apdzīvojamās vides. No mitruma nepietiekamības tārpiņi zaudē savu lokanību un aiziet bojā. Gan dzīvie, gan arī nedzīvie veido kamoliņu un šo kamoliņu ieteicams mitrināt. Sajutuši mitrumu tārpi atdzīvojās un ielien atpakaļ zemē. Beigtos noteikti vajag atdalīt.

Bieži vien vienā traukā tur dažādus tārpus: dārza slieciņas un sarkanās mēslu sliekas. Šos tārpus turēt vienā kastē nedrīkst. Pēc 3 – 4 dienām tārpi nobeigsies. Mēslu slieciņas izdala indīgu vielu no kā vispirms nobeigsies dārza sliekas, bet pēc tam arī mēslu slieciņas, jo veidojas sabojāta zeme no nobeigušām sliekām, kurā aiziet bojā visi tārpi.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...