Daži padomi.
Daudzi makšķernieki kā saistvielu izmanto auzu
pārslas, taču par to daudzumu neviens nepadomā, ir makšķernieki, kas
iebarojamās ēsmas sastāvā pievieno par daudz šo pārslu, līdz ar to barība
neizšķīst tā kā pats makšķernieks to vēlas. Šo ķļudu var labot pievienojot
barības bumbiņai kādus desmit baltos gaļas tārpiņus. Taču pieredzējuši vīri
tagad izmanto slapjus mālus, bet lai tie ātrāk izšķīstu tos sajauc ar sausiem,
bet maltiem saulespuķu raušiem. Rauši uzsūc sevī ūdeni, uzbriest un barības kamols
izšķīst. Citi makšķernieki izmato arī sauso kvasu, arī tas izpilda līdzīgas
funkcijas.
Makšķerniekiem der atcerēties, ka nedrīkst
saistvielas „pārsālīt”. Piemēram, par daudz pievienot saulespuķu raušus, jo tad
barības bumbiņa kļūst viegla un uzpeld. Kāds vīrs izstāstīja vēl interesantāku
iebarojamās ēsmas recepti. Viņš izkaltē mālus un tiem pievieno kūdru. Kā
apgalvo idejas autors, tad māli jau paši par sevi piesaista zivju uzmanību, bet
ja māliem pievieno vēl kādu no atraktoriem, tad izveidojas ideāla iebarojamā
ēsma, kura darbojas salīdzinoši plašā teritorijā, pie tam diezgan ilgstoši.
Protams, lai pagatavotu kvalitatīvu iebarojamo
ēsmu nepieciešams daudz eksperimentēt un visas darbības un komponentus
pierakstīt, jo panākumi neizpaliks, ja eksperimentēsiet.
Ir vēl kāds faktors,
kuru ne vienmēr ņem vērā makšķernieki. Izrādās, ka ūdens sastāvam, tās tīrībai
un pat tās cietībai ir ļoti liela nozīme. Iebarojamās ēsmas, kuras sastāvā ir
daudz komponentu labi darbojas mīkstā ūdenī, var būt neefektīvas cietā ūdenī.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru