trešdiena, 2022. gada 1. jūnijs

"Dīvainākie" ēsmu papildinājumi

 


Neparasti un pat dīvaini papildinājumi barībai dažkārt var būt ļoti efektīvi. Daži makšķernieki to nekad neizmanto, taču ir kas izmanto un pat dod labus rezultātus. Protams, tie nedod garantētus panākumus, taču tie var dot ievērojami aktivizēt copi. Varbūt ir vērts pamēģināt?

Baložu mēsli

Kāpēc kaut ko tādu pievienot iebarojamai ēsmai? Šajos mēslos jau ir sagremoti graudi, to cukurs un aminoskābes. Tāpēc tie ir dabisks pievilinātājs. Zivis ūdenī nesajūt daudzus aromātus un smaržas. Dotajā brīdī zivis sajūt izšķīdušos cukurus un aminoskābes. Faktiski baložu mēsli ir tas pats, kas aminoskābju komplekss un proteīns, ko iespējams iegādāties veikalos.

Chorizo ​​un pepperoni

Chorizo ​​ir garšīga desa ar augstu piparu saturu. Smalki sagrieztu chorizo ​​var pievienot iebarojamai ēsmai kas paredzēta karpu, līņu un brekšu makšķerēšanai. Šajā kategorijā var minēt arī piparus, malto gaļu un dažādas desiņas. Iespējams, ka zivīm šie ēdieni garšo, jo tiem ir izteikta garša un augsta enerģētisko vielu koncentrācija (satur daudz olbaltumvielu un tauku).


Tuncis un brētliņas

Barot zivis ar zivīm? Izklausās dīvaini, bet tunča un brētliņu konservi ir viens no labākajiem piedevām karpu iebarojamai ēsmai un boilām. Tāpat kā chorizo, arī šīs zivs (ēsma) ir bagāta ar olbaltumvielām un ļoti garšīgas, jo īpaši jau brētliņas.

Čili

Čili pārslas ir viena no efektīvākajām ēsmām. Taču daudzu makšķernieku pieredze liecina, ka zivis, īpaši jau karpas, nav vienaldzīgas pret pikantajām garšām. Čili pārslas lieliski sader ar tunci un kaņepēm. Daudzu "veikalu" iebarojamo ēsmu sastāvā ir tieši šie maisījumi. Interesanti, ka piparu saturs ēsmā var būt diezgan augsts..


Baileys liķieris

Šis ir diezgan labi zināms alkohols, kas arī var būt arī labs atraktors. Kopumā daudzi šķidrie copes atraktori ir izgatavoti uz alkohola bāzes, tāpēc arī šis liķieris ir viens no atraktoru veidiem.

Burkāni

Nedaudz dīvaini, vai ne? To, ka kartupeļi tiek izmantoti makšķerēšanā ir zināms jau sen, bet vai daudzi no Jums zināja ka labi noder arī kubiņos sagriezti burkāni, domāju būs jaunatklājums.

Garneļu pasta

Taizemē raudzētā garneļu pasta ir ļoti spēcīga aromātiska piedeva iebarojamai ēsmai. Šī nav lēta ēsma, taču tās iedarbība saglabājas ļoti ilgi.

Sāls

Rupjais akmens sāls noder zivīm, jo ​​satur dažādus to normālai funkcionēšanai nepieciešamos elementus. Turklāt pati sāls ir nepieciešama cilvēkiem un dzīvniekiem dažādiem dzīvības procesiem. Sāls uzlabo arī graudu, ēsmu garšu.

Sojas milti

Lai gan šīm sastāvdaļām ir zema uzturvērtība, tās ir lieliskas sastāvdaļas pievilcīgām ēsmām, pateicoties garšas pastiprinātājiem un aromatizētājiem (īpaši piemērotas karpu makšķerēšanā).



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...