Vai ir iespējams pagatavot zivis ar zvīņām
Gatavojot zivis,
daudziem rodas jautājums, vai no tās ir jānotīra zvīņas? Protams, šis process
ir ilgs, bet dažkārt pat nepatīkams, it īpaši, ja zivis ir mazas. Patiesībā
zivis nemaz nav nepieciešams tīrīt, tāpēc atklāšu, kāpēc.
Vai ir nepieciešams tīrīt zvīņas
Zivis jātīra
tikai tiem, kuriem garšo zeltainā garoziņa. Ja pēc zivs pagatavošanas noņemat tai
ādu un izmetat, tīrīt zivīm zvīņas nemaz nav nepieciešams.
Turklāt zivju
āda nav veselīgs produkts. Tas satur kaitīgos taukus, kas cepjot augu eļļā,
pārvēršas par kancerogēniem. Noteikti nevajadzētu zivij noņemt zvīņas, ja grasāties
tās kūpināt, jo tieši zvīņas palīdzēs pasargāt zivs gaļu no kaitīgās ietekmes.
Ja zivju
tīrīšana zivs tīrīšana kļūst par apgrūtinājumu, tad nedariet to. Šajā gadījumā
pēc gatavošanas atliek vienkārši noņemt zivju ādu kopā ar visām zvīņām.
Vai ir iespējams ēst zivis ar visām zvīņām
Maz ticams, ka zvīņas
uzlabos ēdiena garšu, taču pēc to apēšanas nav iespējams saindēties ar pārtiku
vai iegūt kādas citas veselības problēmas ir gandrīz neiespējami. Zinātnieki no
Ķīnas ir pilnībā pārliecināti, ka zivju zvīņās ir daudz noderīgu īpašību. Jo
īpaši tas palīdz sadziedēt brūces. Saskaroties ar svaigām zvīņām, ādas bojājumi
ļoti ātri sadzīst.
Šim efektam ir
savs izskaidrojums. Aktīvu atjaunošanos nodrošina kolagēna saturs zvīņās.
Noderīgi padomi
Ja zivis netīrīt,
tad pastāv iespēja, ka zvīņas nonāks jūsu ēdienā. Protams, tīrīšana ir
darbietilpīgs process, taču daži zemāk minētie padomi palīdzēs to vienkāršot:
Lai, tīrot
zivis, darba virsma būtu praktiski tīra, tīriet tās ūdenī vai celofāna maisiņā;
Pirms tīrīšanas aplejiet
zivis ar verdošu ūdeni, tad zvīņas viegli nonāks;
Izmantojiet īpašos
tīrīšanas instrumentus.
Taču, ja jums
absolūti nav laika vai vēlēšanās tīrīt zivis, varat to pagatavot pat ar visām
zvīņām. Šis padoms ir noderīgs, gatavojot mazas zivis, piemēram, karūsas, kuru
tīrīšana ir visai apgrūtinošs darbs. Šādas zivis ir vieglāk mazgāt tīrā ūdenī,
izņemt iekšas un apcept. Vienīgā nianse, zvīņas būs jāizmet kopā ar ādu.
Noteikti
noņemiet zvīņas, ja no zivīm plānojat gatavot zivju zupu, buljonu aspikam vai galertu
no zivīm. Ja esat aizmirsis tās notīrīt, nekas traks nav noticis, tad vienkārši
buljons vienkārši ir jāizkāš, pretējā gadījumā tas būs ar visām zvīņām.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru