otrdiena, 2022. gada 2. augusts

Dažas zivju pagatavošanas nianses

Vai ir iespējams pagatavot zivis ar zvīņām

Gatavojot zivis, daudziem rodas jautājums, vai no tās ir jānotīra zvīņas? Protams, šis process ir ilgs, bet dažkārt pat nepatīkams, it īpaši, ja zivis ir mazas. Patiesībā zivis nemaz nav nepieciešams tīrīt, tāpēc atklāšu, kāpēc.


Vai ir nepieciešams tīrīt zvīņas

Zivis jātīra tikai tiem, kuriem garšo zeltainā garoziņa. Ja pēc zivs pagatavošanas noņemat tai ādu un izmetat, tīrīt zivīm zvīņas nemaz nav nepieciešams.

Turklāt zivju āda nav veselīgs produkts. Tas satur kaitīgos taukus, kas cepjot augu eļļā, pārvēršas par kancerogēniem. Noteikti nevajadzētu zivij noņemt zvīņas, ja grasāties tās kūpināt, jo tieši zvīņas palīdzēs pasargāt zivs gaļu no kaitīgās ietekmes.

Ja zivju tīrīšana zivs tīrīšana kļūst par apgrūtinājumu, tad nedariet to. Šajā gadījumā pēc gatavošanas atliek vienkārši noņemt zivju ādu kopā ar visām zvīņām.

Vai ir iespējams ēst zivis ar visām zvīņām

Maz ticams, ka zvīņas uzlabos ēdiena garšu, taču pēc to apēšanas nav iespējams saindēties ar pārtiku vai iegūt kādas citas veselības problēmas ir gandrīz neiespējami. Zinātnieki no Ķīnas ir pilnībā pārliecināti, ka zivju zvīņās ir daudz noderīgu īpašību. Jo īpaši tas palīdz sadziedēt brūces. Saskaroties ar svaigām zvīņām, ādas bojājumi ļoti ātri sadzīst.

Šim efektam ir savs izskaidrojums. Aktīvu atjaunošanos nodrošina kolagēna saturs zvīņās.

Noderīgi padomi

Ja zivis netīrīt, tad pastāv iespēja, ka zvīņas nonāks jūsu ēdienā. Protams, tīrīšana ir darbietilpīgs process, taču daži zemāk minētie padomi palīdzēs to vienkāršot:

Lai, tīrot zivis, darba virsma būtu praktiski tīra, tīriet tās ūdenī vai celofāna maisiņā;

Pirms tīrīšanas aplejiet zivis ar verdošu ūdeni, tad zvīņas viegli nonāks;

Izmantojiet īpašos tīrīšanas instrumentus.

Taču, ja jums absolūti nav laika vai vēlēšanās tīrīt zivis, varat to pagatavot pat ar visām zvīņām. Šis padoms ir noderīgs, gatavojot mazas zivis, piemēram, karūsas, kuru tīrīšana ir visai apgrūtinošs darbs. Šādas zivis ir vieglāk mazgāt tīrā ūdenī, izņemt iekšas un apcept. Vienīgā nianse, zvīņas būs jāizmet kopā ar ādu.

Noteikti noņemiet zvīņas, ja no zivīm plānojat gatavot zivju zupu, buljonu aspikam vai galertu no zivīm. Ja esat aizmirsis tās notīrīt, nekas traks nav noticis, tad vienkārši buljons vienkārši ir jāizkāš, pretējā gadījumā tas būs ar visām zvīņām.

 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...