piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Kāpēc āķi ir dažādās krāsās? Kuras krāsas āķus ir labāk izmantot?

 

       Šodien pārdošanā ir āķi vai visās varavīksnes krāsās. Kura krāsa labāka? Principā āķa krāsai jāatbilst ēsmas krāsai, taču lielāka nozīme ir āķa izmēram, formai, asumam un pat tā resnumam. Tā, piemēram, makšķerējot ar baltajiem gaļas tārpiņiem, āķa krāsai nav lielas nozīmes, bet tā izmēram gan. Parasti tiek izmantoti āķi N 8 – 12 (pēc starptautiskajiem izmēriem). Turklāt āķim jābūt asam, lai varētu caurdurt tārpa cieto ādiņu, raugieties, lai āķa smaile būtu uz āru, savādāk visas copītes būs pa tukšo. Āķi nedrīkst būt pārlieku resni, lai pārlieku netraumētu tārpiņus un tie ilgāku laiku uz āķa būtu dzīvi un kustīgi.

     Savukārt āķa krāsai ir liela nozīme mormišku izgatavošanā. Kāds mans paziņa, lielisks mājamatnieks mormišku izgatavošanai izmanto tikai izturīgus, asus un kompaktus āķus. Dzeltenie un sarkanie āķi ļoti labi lodējas, bet lai mormišku izgatavošanai izmantotu brūnos un zilos āķus tie pirms lodēšanas ir jāattīra, jo tie sliktāk lodējas un attīrīšana ir ļoti darbietilpīgs process.  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavisam īsi par troheusiem

  Jau daudzu gadus man ļoti gribējās tropheus dzimtas zivis, principā nebija nekādas īpašās prasības, galvenā vēlme bija, lai mājas akvārijā...